Linkuri accesibilitate

Revolta împotriva condiției de moldovean (Timpul)


De ce drumurile din Republica Moldova sunt într-o stare jalnică, dar mai ales când acestea vor fi reparate au căutat să afle jurnaliştii de la ziarul de limbă rusă Panorama. Tot aici veţi găsi şi răspunsul la întrebările de ce Federaţia Rusă dă bani Transnistriei şi cum politicienii moldoveni folosesc religia în scopuri politice.

Constantin Cheianu scrie în Timpul că fenomenul „Pavel Turcu” este expresia unui protest al tinerilor faţă de o Moldovă care nu are altă vocaţie decât aceea de a fi codaşa tuturor clasamentelor. În fine, este o revoltă împotriva condiţiei de moldovean, scrie Cheianu, iar cei care o practică par să-şi fi dorit să se nască într-o ţară campioană mondială la fotbal, cu laureaţi Nobel şi cu învingători la Cannes şi Eurovision. Fiindcă s-au născut în ţara „pavelturcilor”, singura soluţie este să exalte ce au.

Profesorul Petru Tarhon se întreabă în paginile ziarului Capitala daca sacrificarea purcelului de Crăciun pentru a pregăti o fripturică gustoasă sau cocoşul înainte de Paşte nu contravine Legii protecţiei animalelor. Dacă răspunsul e negativ, atunci se mai întreabă profesorul, de ce, când e vorba de câinii care s-au înmulţit peste măsură în oraşul Chişinău şi care se aruncă asupra copiilor şi nu numai, se spune că sacrificarea lor este antiumană?

„Ultimul secret a lui Voronin” este titlul rubricii „Bogat şi sărac” cu Petru Bogatu în Jurnal de Chişinău. La o analiză mai atentă a informaţiilor difuzate de presă în timpul protestelor din aprilie anul trecut, dar şi multe mărturii, este de părere Petru Bogatu, par să ateste o conspiraţie de proporţii a fostei guvernări comuniste.

Moldova parte a Uniunii Europene – între vise şi realitate, titrează Moldavskie Vedomosti. Jurnaliştii caută răspunsul la întrebarea dacă integrarea europeană va ajuta Republica Moldova să depăşească problemele sale.
XS
SM
MD
LG