Linkuri accesibilitate

Comuniștii dispuși la schimbarea procedurii de alegere a președintelui Moldovei ? (Panorama)


Deputaţii comunişti sunt gata să voteze pentru schimbarea procedurii de alegere a şefului statului şi anume, cu votul a 51 de deputaţi, scrie ziarul de limbă rusă Panorama. PCRM consideră totodată că viitorul preşedinte nu poate fi ales de actualul Legislativ, de aceea este nevoie de organizarea unor noi alegeri parlamentare. Tot Panorama scrie că la Bălţi, Aleea Clasicilor va deveni posibilă datorită oamenilor de afaceri.

Săptămânalul Economist publică un interviu cu Dumitru Ursu, preşedintele Asociaţiei Băncilor din Moldova, potrivit căruia anul trecut, sistemul bancar a înregistrat pierderi de peste 11 milioane de dolari. Tot în Economist aflaţi şi de ce în 2009 moldovenii au investit în firme din România de două ori mai puţin decât în 2008.

Problema gheretelor ia amploare scrie Mirabela Carp în ziarul Capitala. Încercarea autorităţilor de a face regulă în reţeaua celor peste 4 mii de gherete de pe străzile capitalei a început cu stângul de la începutul săptămânii. Mai mulţi oameni au protestat atunci când reprezentanţii primăriei au vrut să demoleze una din gherete. Unii dintre protestatari au avut nevoie şi de asistenţa medicilor.

Arcadie Gherasim scrie în Timpul că deşi l-a bucurat vestea că poliţiştii au un sindicat care să le apere interesele, a rămas dezamăgit când a aflat că organizaţia cere să fie iertaţi poliţiştii care, scrie editorialistul, au umilit şi au snopit oameni vii în aprilie anul trecut. Arcadie Gherasim se întreabă de ce să nu mai facem excepţii ca să-i iertăm şi pe alţi infractori care au încălcat Codul Penal?
XS
SM
MD
LG