Linkuri accesibilitate

1.03 - București: Wesley Clark și Max van der Stuhl la Bucureşti


Generalul Wesley Clark

Clark a declarat că salută progresele României pentru integrarea în NATO, menţionând totodată că apreciază sprijinul României în campania din Kosovo.


1 martie 2000

Actualitatea românească. (Moderator: Radu Călin Cristea, corespondent: Petru Ionescu)

Wesley Clark și Max van der Stuhl la Bucureşti.

După întâlnirea de azi dintre generalul Wesley Clark, comandantul suprem al trupelor aliate din Europa şi şeful diplomaţiei române, Petre Roman, Clark a declarat că salută progresele României pentru integrarea în NATO, menţionând totodată că apreciază sprijinul României în campania din Kosovo. Acesta a mai spus că doreşte să se consulte cu liderii români asupra reformelor din cadrul forţelor armate. Petre Roman a declarat că în urma convorbirilor cu Wesley Clark, concluzia la care s-a ajuns este că România merită să se alăture alianţei.

Max van der Stuhl, comisarul OSCE pentru minorităţi, s-a întâlnit miercuri cu ministrul de externe, Petre Roman, după care cu preşedintele României, Emil Constantinescu. Van der Stuhl a apreciat modul în care România a soluţionat problema minorităţilor din ţară, dar totodată a solicitat ca şi acestea să dea dovadă de deschidere faţă de majorităţi. În discuţia cu Petre Roman s-a vorbit şi despre relaţiile României cu instituţiile OSCE.

Conform declaraţiilor purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe, a fost abordat conceptul de multiculturalism în legătură cu proiectul universităţii multiculturale de la Cluj, Babeş Bolyai, van der Stuhl urmând să aibă întâlniri şi cu cei din conducerea acestei instituţii.

Problema romilor a fost şi ea adusă în discuţie subliniindu-se că este o problemă europeană în care trebuie găsite căi de integrare a acestora.
XS
SM
MD
LG