Linkuri accesibilitate


„Lumea – scrie editorialistul Constantin Tănase în Timpul - lumea care a avut posibilitatea să urmărească, vineri, şedinţa în plen a Parlamentului a rămas cu senzaţia că chestiunea cu privire la demiterea lui Ion Muruianu, până la urmă, a fost cam „boţită” şi lăsată pentru altă şedinţă - chipurile, din lipsă de cvorum. Dacă ar fi chiar aşa, prima întrebare ar fi: Da de ce nu a fost asigurat cvorumul, ştiind-se că se va discuta o problemă atât de importantă? Oare nu cumva „lipsa cvorumului” a fost o situaţie creată premeditat de una (unele) dintre componentele Alianţei de guvernământ, pentru a nu se admite demiterea lui Muruianu? Dacă-i aşa, care-i (care-s) acea componentă a Alianţei care nu doreşte demiterea lui Muruianu?”, se întreabă Constantin Tănase. Aceeaşi publicaţie găzduieşte un dialog amplu cu ministrul Finanţelor Veaceslav Negruţa.

Publicaţia Kişiniovski Obozrevateli, scriind despre faptul că se insistă pe subtitrarea sau dublarea filmelor străine, notează că şi Ucraina a încercat să facă ceva în acest sens. Numai că, precizează autorul articolului, unii politicieni locali au calificat această acţiune drept „acţiune neobolşevică de ucrainizare forţată a ţării. Această acţiune şi altele ale revoluţionarilor oranj au condus la faptul că multe regiuni ucrainene şi oraşe aparte au început cu titlu de răzbunare să oficializeze limba rusă”, se mai spune în articolul din Kişiniovskii obozrevateli.

Redactorul şef al publicaţiei on line Dniester.RU, Roman Konopliov scrie despre iniţiativa autorităţilor de la Chişinău de a decora soldaţii armatei sovietice şi, deopotrivă, pe cei ai armatei române cu aceleaşi medalii consacrate aniversării a 65-cea a Victoriei în cel de-al doilea război mondial şi declararea zilei de 2 martie drept Zi a memoriei celor căzuţi în timpul conflictului din 1991 – 1992 pentru integritatea teritorială şi independenţa Republicii Moldova. O greşeală extrem de gravă, scrie jurnalistul transnistrean, care poate fi comparată cu decizia Chişinăului de a introduce trupe în Transnistria la 1992 şi cu deplasarea voluntarilor spre Comrat.

Pe aceeași temă

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG