Linkuri accesibilitate

Dmitri Medvedev: ”Moscova este îngrijorată de extinderea fără șfîrșit a Alianței Atlantice”


Intr-un interviu publicat de saptaminalul francez Paris Match, presedintele Rusiei Dmitri Medvedev a spus ca noua doctrina militara rusa, devenita lege recent, nu identifica Alianta Nord Atlantica drept o amenintare majora la adresa Rusiei, dar Moscova este ingrijorata de ceea ce liderul de la Kremlin a numit „ extinderea fara de sfirsit” a NATO.

”Problema extinderii nesfirsite a NATO, prin abosorbirea unor tari care au facut cindva parte din Uniunea Sovietica, sau care sunt vecii nostri imediati, ne creaza probleme, pentru ca Alianta Nord Atlantica este, pina la urma, un bloc militar”, a declarat Medeveev.

Pe de alta parte, preseditele rus a spus saptaminalului francez ca Moscova este interesata sa cumpere nave militare sofisticate de la tarile NATO, vorbind despre intentia de a plati in jur de jumatate de miliard de dolari pentru o nava de tip Mistral.

Potrivit agentiei Reuter, ministrul francez pentru afaceri europene se afla intr-un turneu in tarile baltice, incercind sa domoleasca temerile exprimate de tarile baltice fata de aceasta tranzactie. Georgia si-a exprimat si ea ingrijorarea spunind ca navele Mistral in Marea Neagra ar reprezenta o amenintare pentru intreaga regiune.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG