Linkuri accesibilitate

Mihai Ghimpu: „Să strângem un pic centura şi mergem pe calea reformelor” (Jurnal de Chișinău)


Este suspectat Oleg Voronin de evaziune fiscală şi spălare de bani, se întreabă în prima pagină Alina Ţurcanu de la Timpul, iar Constantin Tănase îi sugerează în editorialul său Alei Popescu, preşedinta Curţii de Conturi, să-şi prezinte demisia. La baza cererii ziaristului este o sesizare depusă la Procuratura Generală de către un grup de foşti angajaţi ai Curţii care cer anchetrea preşedintei instituţiei.

Ziarul de limbă rusă Panorama publică investigaţia Nataliei Porubin despre violenţa în familie. Potrivit ziaristei, pentru combaterea violenţei bugetul de stat cheltuie milioane de lei. Tot în Panorama aflaţi că la piaţă puteţi cumpăra ciuperci şi cărne de porc la acelaşi preţ, adică peste 50 de lei.

Ziarul Moldavskie Vedomosti critică Primăria Chişinău pentru că nu a avut grijă să-şi informeze locuitorii unde, cum şi dacă aceştia îşi pot ridica compensaţiile pentru căldură. Alte titluri din Moldavskie Vedomosti sunt: „Biserica şi Bussinesul realizează un proiect în comun” şi „De ce italienii sunt dispuşi să plătească pentru filmele realizate în Republica Moldova”.

În prima pagină Moldova Suverană publică un articol despre averea prim-ministrului Vladimir Filat. Într-un alt material este citat ex-ministrul economiei Igor Dodon şi, care spune că majorarea tarifelor va costa populatia peste un miliard de lei.

În Jurnal de Chişinău puteţi citi un interviu cu preşedinte interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu care spune că timp de 20 de ani, moldovenii au trăit în sărăcie. Acum însă ar fi timpul să „strângem un pic centura şi mergem pe calea reformelor, ca să nu răim cum am mai trăit”.

Un alt interviu din Jurnal de Chişinău este cel cu Angela Sârbu, noul director al Televiziunii publice Moldova 1. Recent aleasă, Angela Sârbu, a declarat că vrea să aducă normalitatea, calitatea şi profesionalismul la Moldova 1.
XS
SM
MD
LG