Linkuri accesibilitate

Deputatul PCRM Oleg Reidman critică declaraţia lui Mihai Ghimpu că „Reidman îi face de ruşine pe conaţionalii săi evrei"


Deputatul Oleg Reidman a numit „ruşinoasă” apostrofarea cu substrat etnic pe care i-a făcut-o de la tribuna Parlamentului preşedintele legislativului, preşedinte interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu.

„Din declaraţiile domnului Ghimpu am înţeles că el cunoaşte evrei cu o cultură mult mai înaltă decât mine şi că eu îi fac de ruşine. Eu nu insist că sunt un om de cea mai înaltă cultură. Cu certitudine sunt oameni mai şcoliţi şi mai culţi decât mine. Dar eu îi reprezint în Parlamentul Republicii Moldova pe cetăţenii Republicii Moldova şi eu sunt deputat în Parlament ca cetăţean al Republicii Moldova, nu ca evreu sau ca reprezentant al unei culturi aparte. De aceea domnul Ghimpu ar fi putut să se abţină de la astfel de declaraţii. Faptul că am fost scos în evidenţă după criterii etnice este o ruşine pentru preşedintele parlamentului”, a spus Oleg Reidman, deputat al opoziţiei comuniste.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG