Linkuri accesibilitate

EURONEST - un organism de lobby pe lîngă Comisia Europeană


Marian-Jean Marinescu

Interviu cu eurodeputatul Marian Jean Marinescu care face parte din Adunarea Parlamentară a Parteneriatului Estic

Adunarea Parlamentara a Parteneriatului Estic, EURONEST, se va reuni in sedinta de constituire, in prima parte a lunii martie, la Bruxelles.

Desi nu putini dintre membrii Parlamentului European, vad noul organism mai degraba ca pe o ambitie a fostului presedinte al Comisiei pentru afaceri externe a legislativului european, Jacek Saryusz Wolski, decat ca pe un instrument cu adevarat util, EURONEST va avea cateva parghii de actiune.

Intr-un interviu acordat in exclusivitate Europei Libere, vicepresedintele Grupului Popularilor Europeni din Parlamentul European si membru al EURONEST Marian Jean Marinescu spune ca Adunarea Parlamentara a Parteneriatului Estic ar putea face lobby pe langa Comisia Europeana in vederea cresterii fondurilor alocate Moldovei pentru reforma justitiei.

Reuniunea de constituire a EURONEST este asteptata cu o oarecare ingrijorare de Bruxelles. Pe langa problema numita Belarus, existand temeri ca nici un reprezentant al Minskului nu se va alatura celor din celelalte 6 tari invitate, surse din capitala europeana se tem ca nu cumva rezultatul alegerilor prezidentiale din Ucraina sa aduca modificari si in politica Kievului in raport cu participarea la Partenerialul Estic.
XS
SM
MD
LG