Linkuri accesibilitate

Mărturii despre abuzurile poliției în aprilie 2009 (Ziarul de Gardă)


Evenimentele din 7 aprilie revin în atenţia ziariştilor. Ziarul de Gardă publică mărturiile mai multor tinere, care în aprilie anul trecut au fost supuse primei anchete poliţieneşti şi primului proces judiciar. Tinerele, majoritatea având câte 20 de ani au declarat ziariştilor că au fost ţinute fără apă, judecate în 5 minute sau bătute pentru că nu au vrut să se dezbrace.

Tot Ziarul de Gardă scrie că mobila de biroul de la Parlament şi Preşedinţie, care nu a fost distrusă complet în urma evenimentelor din aprilie, au fost repartizate de Guvernul anterior pe criterii politice. Potrivit ziariştilor de aceste obiecte au beneficiat primarii comunişti din localităţile R. Moldova. O altă parte din mobilier se află în depozite şi urmează să fie distribuită la finalizarea investigaţiilor făcute de Procuratură.

Vlad Loghin în Moldova Suverană critică activitatea Băncii Naţionale a Moldovei de anul trecut, care potrivit ziariştilor a fost unul în decădere. Desigur, ziaristul recunoaşte că principala cauză este criza globală, la care se mai adaugă nesiguranţa agenţilor economici în a-şi planifica activitatea, din care motiv băncile nu se prea reped să le acorde credite.

Constantin Tănase scrie în Timpul că după scandalul Muruianu, Alianţa pentru Integrare Europeană a ajuns în punctul din care nu mai poate da înapoi. De aici încolo, toate acţiunile Alianţei vor fi percepute şi judecate de către opinia publică prin prisma existenţei sau lipsei voinţei politice de a traduce în viaţă propriile ei promisiuni şi programe asumate public.

Portalul AVA.MD publică un interviu cu adjunctul başcanului autonomiei Găgăuze, Valeriu Ianioglo. Potrivit lui dacă Chişinăul nu va apleca urechea la iniţiativele Găgăuziei, atunci autonomia poate răspunde, de exemplu, prin neparticipare la un eventual referendum.

Ziariştii de la Komsomolskaia Pravda au apelat la serviciile unui astrolog pentru a afla viitorul Republicii Moldova. Astfel, potrivit specialistului în astre în 2010 în ţară nu se prevede un conflict lingvistic.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG