Linkuri accesibilitate

Mihai Ghimpu va adresa CSM cererea grupului de ziariști proeminenți de demitere a președintelui Curții Supreme de Justiție


Mihai Ghimpu, preşedintele Parlamentului, a spus că va readresa Consiliului Superior al Magistraturii cererea unui grup de jurnalişti pentru demiterea preşedintelui Curţii Supreme de Justiţie. 13 jurnalişti proeminenţi au cerut duminică demiterea lui Ion Muruianu, la o zi după ce magistratul a acuzat presa în legătură cu numeroasele dosare pierdute de Moldova la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Potrivit lui Muruianu:
„Un rol diabolic şi distructiv în această afacere îl joacă mass-media care, fiind prin definiţie dulăi de pază ai societăţii se transformă uneori în câini turbaţi care devin periculoşi pentru societate prin minciunile pe care le răspândesc”.

Jurnaliştii care cer demisia lui Muruianu îl acuză de protejarea judecătorilor care au pronunţat sentinţe greşite, soldate cu zeci de dosare pierdute la CEDO. Speakerul Mihai Ghimpu a declarat postului PRO TV Chişinău că, înainte de a supune dezbaterii cererea jurnaliştilor în Parlament este obligat să aştepte mai întâi opinia Consiliului Superior al Magistraturii.
XS
SM
MD
LG