Linkuri accesibilitate

Presa despre obiceiurile și monumentele comuniste


Alina Radu publica în Ziarul de Gardă al patrulea articol din seria „judecatorul din iad” despre „Coridorul Morţii” prin care a trecut, de data asta, Anatol Matasaru care s-a intalnit după protestele din aprilie cu judecatorul Anatol Galben. Judecator ce isi desfasoara activitatea nestingherit si pana in ziua de astazi. In acelaşi ziar, Petru Grozavu se intreabă dacă problema condamnarii comunismului e doar problema lui Ghimpu sau a intregii societati. Ziarul de Gardă mai publica un interviu cu fiul regretatului poet, Grigore Vieru. De la Calin Vieru aflaţi ce spunea poetul despre politică si daca, dupa ultimele alegeri, comunismul este mort şi ingropat sau mai are şanse.

Tatiana Eţco ne poveşte in acelaşi ziar istoria unei icoane. După mai bine de 30 de ani, icoana Sfintei Magdalena a fost readusă la biserica din satul Olăneşti, după ce a fost ascunsă de comunişti şi dusă pe ascuns în Rusia pentru a fi restaurată.

Moldova Suverană titrează: „Contrar obiectivului sau fundamental consfintit prin lege, Banca Nationala ne face viata un iad” cu referire la slăbirea leului si intarirea valutelor straine.

Editorialistul Constantin Tănase promite in ziarul Timpul că de azi nu va mai enerva pe nimeni prin articolele sale, in special pe politicieni, care se supără şi se enervează foc atunci cand sunt criticaţi mai dur.
Arcadie Gherasim scrie că autoritatile de la Comrat, prin pretenţiile pe care le inaintează preşedintelui Ghimpu, anume: federalizarea Moldovei şi oficializarea limbii ruse, pun in pericol stabilitatea din R. Moldova.

Tot in Timpul, Valentina Baciu prezintă o listă cu monumentele comuniste din Moldova. Din articol aflaţi ce au facut celelalte ţări din Europa de Est cu aceste monumente. Cert este că peste tot unde s-a încercat strămutarea lor, Rusia a reacţionat dur, acuzând guvernele şi cetăţenii acelor ţări de apartenenţă la regimuri de dreapta şi ultranaţionalism.
XS
SM
MD
LG