Linkuri accesibilitate

Victor Ianucovici (Partidul Regiunilor) - învingător (încă neoficial) al alegerilor din Ucraina


Observatorii OSCE atestă ucrainenilor „o demonstraţie impresionantă de democraţie”

Liderul opoziţiei din Ucraina Viktor Yanukovich pare să se îndrepte spre victorie în alegerile prezidenţiale de ieri. După numărarea aproape tuturor voturilor, el are un avantaj de aproximativ două puncte procentuale faţă de premierul Yulia Tymoshenko.

Vorbind la statul major al campaniei sale, la Kiev, în limba rusă, Viktor Yanukovich s-a declarat învingător şi a promis să unifice ţara. El a cerut premierului Tymoshenko să-şi recunoască înfrângerea, dar aceasta a spus că aşteaptă încheierea numărării voturilor.

Fără să anunţe rezultatele finale, comisia electorală centrală a spus astăzi că Tymoshenko nu-l mai poate devansa pe Yanukovich. Preşedintele comisiei electorale, Volodymyr Shapoval, a spus că şi dacă toate voturile încă nenumărate ar fi în favoarea unui singur candidat, nu au cum să schimbe rezultatul şi implicit victoria lui Yanukovich.

Participarea la vot a fost de 69%. Principalul observator internaţional, OSCE, a lăudat felul cum a decurs votul, spunînd că alegerile au fost „o demonstraţie impresionantă de democraţie”.
XS
SM
MD
LG