Linkuri accesibilitate

Consilierul municipal Oleg Cernei: „Protestul din aprilie a fost deturnat cu scopul de a acuza opoziţia de lovitură de stat"


Procuratura generala a continuat audierile legate de tulburarile din 7 aprilie 2009. Dupa ce a fost auditat, ca martor, peste 3 ore, consilierul municipal Oleg Cernei a declarat, citat de portalul „Stirea zilei“: „Pe 7 aprilie a avut loc o provocare. Protestul pasnic a fost deturnat pentru a vandaliza Parlamentul si Presedintia si a acuza ulterior liderii de opozitie de lovitura de stat”. Cernei sustine ca cele doua cladiri au fost „distruse intentionat”, iar politia „s-a balbait” si nu a asigurat securitatea institutiilor de stat.

Totodata, Procuratura s-a autosesizat dupa ce miercuri, in cursul audierii, fostul sef al Serviciului de Informatii si Securitate Artur Resetnicov a declarat ca in aprilie 2009 s-ar fi incercat si o tentativa de asasinare a presedintelui Vladimir Voronin. Procuratura Generala informeaza, citata de agentia Info Prim, ca din luna aprilie 2009 si pana in prezent, procurorii nu au fost sesizati de SIS cu referire la o eventuala tentativa de asasinare a lui Vladimir Voronin.
XS
SM
MD
LG