Linkuri accesibilitate

Timpul: Cineva ne prosteşte, da?


Moldova - Newsstand in Chisinau, 2009
Moldova - Newsstand in Chisinau, 2009

Editorial pe tema anchetei Procuraturii asupra evenimentelor din aprilie 2009.

Incepem cu Moldova Suverana, care scrie că guvernul a vândut ţara pentru un credit de 574 milioane de dolari americani. În acelaşi ziar, gasiti un articol care il citează pe politologul Eduard Volcov. Aceasta consideră că eroizarea pogromistilor din 7 aprilie este un gest antistatal, având in vedere construirea monumentului pentru victimele torturii din 7 aprilie anul trecut.

În saptamanalul Ziarul de Gardă, Petru Grozavu revine la problema satului Palanca şi scrie că Ucraina are intenţii de delimitare a hotarelor cu Moldova numai pentru că este interesată de Palanca. Chisinaul a cedat, concluzionează Petru Grozavu.

Alina Radu, tot in Ziarul de Gardă, publica un articol despre judecatorii care au activat in luna aprilie in Comisariatele de Poliţie. Unii din ei nici nu-şi aduc aminte ce făceau in zilele protestului şi daca purtau sau ba mantia de judecator atunci cand stabileau sentinţele.

În acelaşi ziar mai gasiti si o investigaţie despre cum un angajat al Poliţiei Rutiere a luat de la o bătrână un apartament, prin inselaciune. Acesta, timp de 4 ani, cat a inchiriat o camera din apartamentul bătrânei, a reusit să-i castige simpatia.

Cineva ne prosteşte, da? – aşa şi-a intitulat Constantin Tănase editorialul dn ziarul Timpul. El se intreaba dacă cetăţeanul de rând trebuie sa joace rolul de spectator prostănac şi de ce pana acum la procuratură n-a fost invitat fostul procuror general Gurbulea? O altă întrebare pe care o pune in discuţie Constantin Tănase este de ce opinia publică incă nu a aflat adevărul despre cazul Cubreacov, adevar promis pana la sfarsitul lui ianuarie, de catre actualul procuror - Zubco.

Tot Timpul mai publica un articol despre trecerea de la podurile de flori la podurile economice. Pana acum principalele extensii ale României in Moldova au fost crearea ASEM sub indrumarea unui expert român, posibilitatea studentilor de la noi de a studia in Romania, benzinăriile Rompetrom care nu s-au extins pentru ca nu erau parte a familiei Petrom, şi banca Comercială romana, care are si ea planuri de extindere.
XS
SM
MD
LG