Linkuri accesibilitate

Timpul: apă cu nitrați la Ciuciuleni și viața unei familii din Chișinău


Editorialistul Constantin Tănase critică presa de la Chisinau pentru ca, de data asta, ar fi reacţionat la „fâsurile” lui Dumitru Braghiş. El a declarat recent că PSD este partidul celor dezamagiţi de comunişti dar si de Alianţa pentru Integrare Europeana. Constantin Tanase sugereaza o nouă denumire pentru aceasta formatiune: partidul dezamagiţilor.

În alt articol, puteţi citi despre satul Ciuciuleni din raionul Nisporeni, care este plin de fântâni dar majoritatea secate. Locuitorii au scris un proiect prin care să se construiască un sistem de aprovizionare cu apă, şi Comisia Europeana le-a transferat recent prima tranşă de 200 de mii de euro la InvestPrivatBank, după care băncii i-au fost blocate conturile. Pana in ziua de astazi, scrie Pavel Păduraru, ciuciulenenii aduc apă potabilă fie de la distanţe foarte mari, fie beau apă cu nitraţi.

În acelaşi cotidian, Constantin Tănase descrie viaţa unei familii din Chisinau. Doamna Clara are 2 copii, salariu mic, in schimb facturi mari. Timpul trece, doamna Clara moare, iar guvernanţii pe care i-a votat nu vin la inmormantare nici macar fara flori. Mai mult citiţi in Timpul de astazi.

În ziarul Moldova Suverana, editorialistul Vlad Loghin se concentrează şi el pe valul de scumpiri, in special pe cel al combustibilului. Autorul scrie că cetăţeanul simplu, se află in situatia luptătorului de box, prins la colţ, căruia i se aplica lovituri dure, una după alta până cade la podea.

Pe site-ul publicației ABCnews se scrie despre intenţia Chinei de investi in Moldova si alte tari in tranzitie. Expertii explică aceasta tendinţă prin incercarea Beijingului de a se distanţa de Statele Unite ale Americii si de a se apropia de Federaţia Rusă, stabilind conexiuni cu vecinii Rusiei.

Iar Komsomolskaia Pravda, în Moldova, isi atentioneaza cititorii sa fie mai precauţi la cât consumă, pentru ca ne asteapta creşterea preturilor, iar in cat priveşte creşterea salariilor, promisiunile sunt vagi.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG