Linkuri accesibilitate

Moldovenii solidari cu haitienii afectați de cutremur


Vedere aeriană a distrugerilor de la Port-au-Prince
În primele zile după cutremur, guvernul Republicii Moldova a decis să aloce o sută de mii de dolari ca ajutor umanitar pentru insula Haiti. Paul Hodorogea a întrebat mai mulţi locuitori din capitală ce cred ei despre ajutorul oferit din partea celei mai sărace ţări din Europa.

Paul Hodorogea: Moldova trebuie sa-i ajute pe cei din Haiti?

„Bineinteles. Asa un dezastru e rar intalnit in istoria omenirii. Cu tot ce putem. 100 de mii de dolari e putin, dar dupa saracia noastră, cat mai mult. Pentru ca mai nenorociti oameni pe pamant eu consider că nu există.”

„Da, trebuie de ajutat. Asta-i clar. Noi pur si simplu nu avem posibilitate sa transferam banii. Dar daca am avea, cu mare plăcere.”

„Tara saraca, nu mai bogata ca Moldova, dar totusi au asa o tragedie. Trebuie sa-i ajutam cu orice, cu cereale, cu legume.”

„Niciodata nu e mult. Cum românii sunt saraci si ne ajuta pe noi, asa si noi trebuie sa-i ajutam pe toti. Acolo e saracie totala, copii orfani, e straşnic. Imi pare ca asta-i putin pentru ei, care au ramas fara casa, fara masă, fara nimic.”

„Eu cred ca Moldova ar trebui sa se ajute pe noi inşişi pana cand. Nu avem resurse suficiente pentru a ne intretine pe noi, nu inca sa-i ajutam pe altii. Ma rog, o cifra simbolica ar putea sa fie.”

„Daca am fi si noi in cazul lor, am avea nevoie. Moldova ar putea 100 de mii. Nu este mult.”

„Ei poate nu ne-au ajutat cand ne-a fost mai greu, dar nu suntem chiar asa saraci noi moldovenii si un mic ajutor ar trebui din partea noastră. 100 de mii de dolari e normal si sper ca mai mult să dăm. Ei n-au unde locui, au oameni morti. Sa fie la noi in Moldova asa ceva, Doamne fereşte!”

„Care-i problema acolo? – Cutremur devastator! – Daca avem posibilitate, sa-i ajutam”

„Da, ar trebui sa-i ajutam, si noi putem sa ajungem in locul lor oricand. Trebuie sa fim uniţi, sa fie pace intre popoare, sa se ajute intre ele.”
XS
SM
MD
LG