Linkuri accesibilitate

Capitala: Etapa războiului diplomatic s-a încheiat odată cu plecarea comuniştilor de la putere


Poate este surprinzător, dar numai ziarul CAPITALA scrie astăzi despre vizita lui Traian Băsescu. Cornel Ciurea este de părere că sosirile preşedintelui României la Chişinău au avut întotdeauna puternice conotaţii politice. Etapa războiului diplomatic s-a încheiat odată cu plecarea comuniştilor de la putere, constată autorul. Însă, nu toate aspectele fierbinţi din relaţiile dintre aceste două state au fost soluţionate, conchide Cornel Ciurea.

Pe scena politică a R. Moldova, rămasă ceva mai liberă de sărbători, au urcat actorii politici care, în campaniile electorale trecute, au jucat doar rolul de figuranţi este de părere, în TIMPUL, Arcadie Gherasim. Printre aceştia, autorul îi enumără pe Natalia Nirca, lidera Partidului Conservator care declară că Acordul privind micul trafic de frontieră ar fi discriminatoriu, sau Vitalia Pavlicenco, lidera liberalilor naţionali care a declarat că PNL trece în opoziţie constructivă faţă de Alianţa pentru Integrare Europeană.

Ziarul ECONOMIST publică un interviu cu analistul Sergiu Gaiubu, din care puteţi afla ce se întâmplă cu leul şi ce a provocat ultima depreciere a monedei naţionale. Tot în ECONOMIST aflaţi răspunsul la întrebarea de ce băncile nu reduc dobânzile la împrumuturile pentru populaţie?

Ziarul de limbă rusă PANORAMA publică o investigaţie despre omul de afaceri Vladimir Plohotniuc, considerat a fi cardinalul din umbră a familiei Voronin. Tot din PANORAMA aflaţi cum fosta conducere a Ministerului de Interne a cheltuit milioane de euro pentru întreţinerea automobilelor personale.

La subiectul majorării preţurilor MOLDOVA-SUVERANĂ publică opinia expertului Visarion Cesuev, care este de părere că abordarile reprezentantilor guvernarii vizavi de cresterile necontenite ale preturilor sint superficiale.
XS
SM
MD
LG