Linkuri accesibilitate

Timpul: jurnaliștii se gudură prea mult pe lîngă putere


Toata presa informeaza cititorii despre audierile de la Procuratura Generala. E un subiect care ar putea sa se mentina pe primele pagini ale ziarelor. Bisăptămânalul Jurnal de Chisinau face referire la câteva interviuri pe care le-a facut Radio Europa Libera cu preşedintele Comisiei pentru studierea şi aprecierea regimului comunist totalitar, Gheorghe Cojocaru, şi cu un membru al acestei Comisii – istoricul Octavian Ţîcu. Nicolae Negru consideră, spre deosebire de cei doi, că această comisie ar trebui să condamne şi ultima guvernare comunistă, asta pentru că ar fi identică cu regimul comunist de până în 1991.

Petru Bogatu, tot in Jurnal de Chisinau, isi exprima neincrederea in succesul „Mişcării Actiunea Europeană”, chiar dacă e o formatiune condus de ex-membrul AMN – Veaceslav Untilă, care nu a demonstrat că poate fi vioara întâi intr-un partid, precizează Petru Bogatu.

Cotidianul Timpul incepe cu o critică a mass-mediei din Moldova. Editorialistului Constantin Tănase nu i-a plăcut cum jurnalistii au raportat fiecare mişcare a prim-ministrului Filat prin Piaţa Centrală. După părearea lui Tănase, jurnaliştii ar trebui să inceteze să se gurure pe lângă putere, mai ales că nu li se cere. Sorina Ştefârţă scrie tot in TIMPUL cum unul dintre cititorii ziarului a venit la Chisinau special ca sa atentioneze Alianţa pentru Integrare Europeană că daca nu atraga atenţia la raioane, alianţa ar putea să se ingroape.

Vladimir Socor publica în publicaţia americană Fundaţia Jamestown un articol despre Transnistria, care ramane singurul conflict cu adevarat inghetat. Autorul aminteşte cititorilor cum Federatia Rusă a „dezgheţat” conflictele ingheţate din Abkhazia şi Ossetia de Sud, adica prin razboi şi ocupaţie.

Revenind la vizita lui Filat la piaţă, Moldova Suverană scrie că premierul vrea să privatizeze piaţa, iată de ce a facut acolo o vizită imediat ce a venit din străinătate.

Ziarul rus Izvestia publică un articol despre intenţia comuniştilor moldoveni de a strânge fonduri pentru reconstrucţia „Monumentului Gloriei” din Moscova, distrus de autoritatile georgiene în Kutaisi.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG