Linkuri accesibilitate

Timpul: Păcatele penale ale ex-ministrului Papuc


Puţine ziare au scris despre vizita delegaţiei Moldovei la Washington, bănuiesc eu că din cauza diferenţei de fus orar, or toate evenimentele şi întâlnirile au loc în SUA atunci când la noi e seară sau chiar noaptea, perioadă când de obicei ziarele sunt duse la tipografie. Ziarul TIMPUL, de exemplu, trece în agendă doar vizitele premierului Filat, menţionând-o desigur pe cea cu vicepreşedintele SUA Joseph Biden.

Tot în TIMPUL, Cornelia Cozonac publică o investigaţie intitulată „Păcatele penale ale ex-ministrului Papuc”. Ziarista constată că acestea se trag încă de pe când Gheorghe Papuc lucra la Brigada cu destinaţie specială „Fulger”. Un control financiar la această brigadă a stabilit că Papuc primea lunar câte două salarii, semnând în liste de plată diferite, iar cel puţin zece persoane care nici nu activau la „Fulger” ridicau, cu regularitate, salarii de acolo.

Nicolae Negru scrie în JURNAL DE CHIŞINĂU că se pare politicienii noştri încep să uite că discuţia despre necesitatea modificării Constituţiei a pornit de la blocajul alegerii preşedintelui R. Moldova. Astăzi, scrie autorul, îi auzim discutând de zor despre… denumirea limbii române. Unde dai şi unde crapă constată Nicoale Negru…

MOLDOVA SUVERANĂ publică o analiză a secţiei de expertiză social economică al Partidului Comuniştilor, în care experţii comunişti cer ca Guvernul Filat să-şi dea demisia pentru că ar promova o politică antieconomică şi antisocială.

AMN şi trădările politice este titlul editorialului semnat de Cornel Ciurea în CAPITALA. Autorul se întreabă de ce ex-membrii Alianţei îşi părăsesc atât de uşor foştii idoli despre care aveau anterior doar cuvinte de laudă?

Ziarul de limbă rusă PANORAMA atenţionează că scumpirile nu se opresc doar la gaz, energie electrică şi medicamente, ci ne aşteaptă şi alte scumpiri. Despre motivele care au dus la deprecierea valutei naţioneale citiţi în cotidianul KOMSOMOLSKAIA PRAVDA. Tot acolo se scrie că din acest an moldovenii plecaţi la muncă în Rusia vor trebui să plătească câte o mie de ruble pe lună, adică aproximativ 400 de lei pentru a se putea angaja la muncă.
XS
SM
MD
LG