Linkuri accesibilitate

Agendă de întrevederi încărcată pentru premierul Filat la Washington: întrevederile zilei de miercuri trecute în revistă.

Comunicatele de presă ale guvernului rezumă astăzi întrevederile membrilor delegației conduse de premierul Vlad Filat, care întreprinde o vizită de patru zile în Statele Unite.

La Casa Albă, premierul Filat, însoțit de Iurie Leancă, ministrul de externe și în prezența ambasadorului Statelor Unite la Chișinău, Asif J. Chaudhry, a fost primit de vice-președintele american Josph Biden.
Potrivit comunicatului de presă discuția s-a concentrat pe situația politică și economică a Republicii Moldova, vice-președintele american afirmînd că încurajează guvernul de la Chișinău să continuie reformele la care s-a angajat.

In cursul întrevederii a fost evocat și procesul de reglementare a conflictului transnistrean, după aprecierea lui Joseph Biden formatul de negocieri 5+2 fiind unul „viabil”, urmînd ca în cadrul lui să se găsească o soluționare cu respectarea integrității și suveranității R. Moldova. Premierul Vlad Filat l-a invitat pe vice-președintele Joe Biden să viziteze Republica Moldova.

In cursul zilei de miercuri, primul ministru Vlad Filat s-a întîlnit, de asemenea, cu Howard Bremen, președintele Comitetului pentru Afaceri Externe al Camerei Reprezentanților și cu membra Camerei Debbie Wasserman-Schultz, ocazie de a solicita sprijin pentru excluderea Moldovei de sub incidența amendamentului Jackson-Vanik, referitor la comerțul Statelor Unite cu republicile odinioară sovietice.

Vlad Filat la întîlnirea cu senatorii Kay Hagen și Richard Burr
Membrii delegației guvernamentale de la Chișinău, anunță comunicatul de presă postat pe site-ul guvernului, au avut o întrevedere și cu senatoarea Kay Hagan și senatorul Richard Burr în cursul căreia a fost discutată chestiunea traficului cu ființe umane în R. Moldova și măsurile luate pentru combaterea fenomenului. La întîlnire au fost discutate și problema securității energetice și a diversificării surselor de energie pentru R. Moldova.
XS
SM
MD
LG