Linkuri accesibilitate

Constantin Tănase de îndoiește de posibilitatea modificării prin referendum a denumirii limbii oficiale.

Alina Radu publică în Ziarul de Gardă mărturiile unei tinere care a avut de suferit în timpul şi după protestele din 7 aprilie. Potrivit autoarei, judecătorul care s-a ocupat de cazul fetei va activa bine-mersi şi în continuare, neaflându-se in lista judecătorilor condamndaţi de Consiliul Superior al Magistraturii.
Tot in Ziarul de Gardă, Petru Grozavu scrie că actualii comunişti si-au asumat de-a lungul anilor de până în 90 şi după, toate beneficiile guvernarilor din care au facut parte. Autorul se intreabă dacă vor fi ei gata sa-şi asume şi responsabilitatea pentru crimele acestor guvernari.

În cotidinul Timpul, Constantin Tănase recomandă Comisiei pentru reformarea Constitutiei să nu borfăiască chiar toate articolele. Spre exemplu, articolul 13, care precizează limba oficială a ţării, ar trebui lasat in pace, pentru că nimeni nu garantează faptul că mai mult de jumătate din populatia Republicii Moldova vor bifa „limba romana” la un eventual referendum. Pavel Păduraru ne arată tot in Timpul cum a furat Papuc, fostul ministru al afacerilor interne peste 68 de milioane de lei. Maşini cu preţuri duble, reduceri ale unor cheltuieli, procurari de la firme-fantomă, sunt câteva din incalcarile investigate de Pavel Păduraru.

Moldova Suverană critică modul cum sunt gestionaţi banii din tarifele pentru deservirea blocurilor locative. Chiar daca acum 2 ani s-a majorat acest tarif de 5 ori, oricum in jurul blocurilor e dezordine şi miroase urât.

După un sondaj, Komsomolskaia Pravda face un top al personalitatilor anului 2009. Pe primul loc este ex-preşedintele Vladimir Voronin, urmat de actualul premier Vlad Filat, iar pe locul 3 Alexandru Oleşco – moderatorul emisiunii „Moment Slavî”, de la un canal TV.

Pe aceeași temă

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG