Linkuri accesibilitate

Cartea ca un companion


Ana Mercic
Ana Mercic

La Librăria din Cartier cu Ana Mercic.

La rubrica „Cu Europa Libera la Libraria din Cartier”, Paul Hodorogea a discutat cu Ana Mercic, o tanara de 23 de ani, masterandă la psihologie.

Imi plac foarte mult cartile şi librariile. Sunt ca o companie pentru mine in timpul meu liber. Pot fi uneori ca o alinare.

Cartile au un rost in viaţa omului sau nu?

Lumea noastra contemporana e intr-un mereu progres si degraba cred ca o sa ajungem sa citim online, la calculator. Lumea va uita de biblioteci si de carti, dar contacul persoanei cu cartea este ceva mai special si mai delicat decat pur si simplu sa citesti in faţa calculatorului sau monitorului.

Pentru mine cartile reprezinta un lucru esential. Consider ca ar trebui citite, chiar promovate tinerei generaţii, copii sa aibă interes pentru carte, sa fie informaţi, sa le citească. Prietenii din jurul meu sunt ca si mine. Citim toti, ne impartim cu parerile, analizam.

Citesc aproape in fiecare seara daca reusesc. Dar câteodata nu vreau sa citesc, aşa mă simt. Alte ori pot sa fiu si in masina si sa citesc.

La 40 de ani voi privi in urma si voi vedea colectiile sau cartile care le-am citit. Nu stiu care va fi ritmul, daca voi citi mai mult sau mai putin. Se intemeiază o familie si trebuie sa-ti mai rezervezi timp si pentru altii.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG