Linkuri accesibilitate

Ele sunt ca legiunile într-o regiune, sunt celea care ne aduc mărturiile despre strămoșii noștri, rivalitatea lor, alianțele și dezacordurile. Nu ne ajunge o viață ca să le vizităm, dar de ce să nu încercăm să facem o călătorie măcar la cele de pe Coasta de Azur ?

Castelul-muzeu Grimaldi de la Cagnes–sur Mer găzduește muzeul măslinului și expoziții temporare. Această fortăreață, construită în 1309 de către Rainier Grimaldi, după o istorie lungă și plină de diverse evenimente, este astăzi în proprietatea orașului Cagnes. Temnița masivă este ornată cu sloturi și creneluri, cu o curte interioară triunghiulară. Trebuie să remarcăm în particular scările cu dublă balustradă, căminul monumental în stilul Renașterii, sculpturile romane și alte lucruri impresionante care merită admirație.

Castelul și satul Gourdon din Alpii Maritimi
Castelul Gourdon, care este considerat ca un cuib pentru vulturi posedă frumoase colecții de arme, mobilier contemporan și o grădină magnifică. Construit la o altitudine de 758 metri această fortăreață domină asupra domeniului. Curtea interioară a castelului este în formă de trapez remarcabil prin acoperișul său în stil genovez. Muzeul istoric a fost conservat în ansamblul său, la fel și grădinile cu Terasa à la Française de Le Nôtre, Terasa italiană, Grădina Medievală și Provincială.

Castelul Napoule cu toate că a fost construit pe parcursul secolului XIV, foștii proprietari un cuplu de artiști americani Henry și Marie Clews l-au transformat în stilul neo-medieval. El este compus din cîteva părți: grădina principală, castelul, Grădina Secretă, Grădina de la Mancha și Terasa. Astăzi unele dintre castele sunt proprietate privată, dar accesibile publicului pentru a putea descoperi secretele și operele de artă ce sunt expuse aici.
XS
SM
MD
LG