Linkuri accesibilitate

Rumiana Jeleva și-a retras candidatura la funcția de comisar european


Liderul grupului PPE din Parlamentul European, Josef Daul, a anuntat astazi intr-o conferinta de presa la Strasbourg ca regreta decizia luata de Rumiana Jeleva, de a-si prezenta demisia si de a se retrage, asadar, din pozitia de comisar desemnat de Bulgaria pentru a face parte din Comisia Barroso 2.

Josef Daul a declarat ca este convins ca toate acuzatiile care i se aduc Jelevei sunt false dar ca ii intelege decizia de a se retrage: „Cred ca Rumiana Jeleva a fost victima unui joc politic mic si patetic”, a declarat Daul.

Tot in aceasta dimineata liderul socialistilor din Parlamentul European, Martin Schulz declara ca in opinia grupului sau, problema Rumianei Jeleva este mai degraba una de competenta decat de integritate. Rumiana Jeleva urma sa fie luata astazi in discutie de Comisia pentru Dezvoltare din Parlamentul European, cei mai multi membri ai comisiei fiind de parere ca Jeleva nu va obține votul Parlamentul European punand sub semnul intrebarii intreaga Comisie, care ar fi putut fi respinsa in plen.
XS
SM
MD
LG