Linkuri accesibilitate

Societatea așteaptă explicații pertinente

Jurnal de Chişinău scrie că dacă Vladimir Filat se va întâlni cu preşedintele SUA la Washingthon, şeful Guvernului de la Chişinău va trebui să-i mulţumească în mod special liderului american pentru faptul că, la 29 iulie 2009 în ziua alegerilor anticipate, cauza democraţiei în Republica Moldova nu numai că nu a fost ciuruită, ci şi a ieşit învingătoare.

Ambasadele ţărilor europene acreditate la Chişinău oferă informaţii pe site-urile lor în limba ţării din care provin, în limba română şi, de regulă, în limba engleză, scrie tot Jurnal de Chişinău. Ambasada Federaţiei Ruse la Chişinău şi ambasada Belarus oferă informaţii exclusiv în limba rusă. Alte ambasade care reprezintă ţări din spaţiul CSI, cum ar fi Ucraina, Azerbaidjan oferă informaţii în limba rusă, în limba ţării din care provin şi... „moldovenească”, mai scriu ziariştii.

Vrem explicaţii, nu reglări de conturi scrie Tatiana Corai în Timpul. Cei care îşi doresc ca PCRM să fie scos în afara legii se întreabă de ce membrii comisiei pentru studierea regimului comunist au omis din start perioada 2001-2009 este de părere ziarista. Tatiana Corai se întreabă de exemplu, de ce deja după anul 2000, R. Moldova a revenit atât de uşor la statul poliţienesc? Societatea aşteaptă explicaţii pertinente, nu declaraţii sau reglări de conturi, conchide autoarea.

Moldova Suverană publică un interviu cu Igor Dodon, fostul ministru al Economiei care critică acţiunile actualei guvernări, în special cresterea accizelor si a TVA, inghetarea majorarilor de salarii.

Komsomolskaia Pravda scrie că de candidatul la funcţia de preşedinte al Ucrainei, Serghei Tighipko, originar din Republica Moldova, va depinde cine va fi viitorul şef de stat ucrainean. Serghei Tighipko s-a plasat pe locul trei în cursa electorală iar politologii ucraineni sunt de părere că între Victor Ianukovici şi Iulia Timoşenko va învinge cel care va fi susţinut public de Serghei Tighipko.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG