Linkuri accesibilitate

Alocări financiare dubioase: procurarea i.a. de apartamente pentru persoane din aparatul fostului preşedinte

In sedinta de guvern de astazi s-a decis descretizarea unor documente ale sedintelor de guvern din perioada guvernarii trecute. Ministrul de stat Victor Bodiul a declarat ca toate cele 6 hotarari de guvern care au fost desecretizate astazi se refera la alocari financiare. Luate impreuna hotararile insumeaza 160 de milioane de lei.

Victor Bodiu: „Spre exemplu 60 de milioane de lei pentru reconstructia centrului republican de tineret si copii. Suma asa si nu a fost alocata, dar hotararea a fost adoptata cu incalcarea legii, pentru ca legea bugetului pentru 2008 nu prevedea alocarea acestei sume. S-a luat decizia, precum si la indicatia premierului, ca procuratura sa investigheze cum au fost utilizati acesti bani.”

Celelalte hotarari tin de procurarea unor apartamente pentru anumite persoane.

Victor Bodiu: „Este vorba de soferul ex-presedintelui, seful protocolului ex-presedintelui ţarii, primul pedagog al ex-presedintelui ţarii, etc. Apartamentele au fost si revandute deja la unii cetaţeni de buna credinţa.”

Directorul televiziunii TV7 Anatol Golea considera ca guvernele au dreptul sa adopte hotarari secrete, numai ca procedura sa ramana in limitele legii.
„Nu cred ca e vorba despre desecretizare cat despre inlaturarea acestor abuzuri care au fost comise si eventual tragerea la raspundere a celor care s-au facut vinovati de comiterea acestor abuzuri.

Guvernul promite sa desecretizeze si alte documente, indicaţii, scrisori de la ministere, nu numai hotarari de guvern. Toate aceste acte normative urmeaza sa fie publicate pe un site accesibil pentru public.
XS
SM
MD
LG