Linkuri accesibilitate

Marc Tcaciuc: „Un partid modern nu operează cu categorii anacronice”


Marc Tcaciuc

Liderul comunist respinge acuzaţiile lui Vladimir Ţurcan că a schilodit conceptul ideologic al PCRM

Marc Tcaciuc, pe care Vladimir Turcan il acuza de „schilodirea conceptului ideologic al PCRM” prin impunerea unor teze antistiintifice, cum le numeste Turcan, respinge rolul personalizat ce i se atribuie in resetarea obiectivelor strategice ale PCRM.

Tcaciuc a tinut sa sublinieze ca, in mod obligatoriu, deciziile de principiu comunistii le adopta de comun acord, sugerind astfel ca noii contestatarii au incuviintat la vremea lor recificarile de program. Cit priveste obiectivele pretins improprii, la parerea lui Turcan, pentru comunisti, Tcaciuc spune ca o formatiune care se doreste eficienta si moderna nu poate opera cu categorii anacronice.

Marc Tcaciuc se declara convins ca nu presupusele devieri de la comunismul pur i-au determinat pe Turcan si Stepaniuc sa paraseasca partidul, ci faptul ca PCRM a ajuns in opozitie, conformindu-se principiului democratic de alternanta la putere, noteaza Tcaciuc.

I-am intrebat fireste pe Marc Tcaciuc ce sanse au Turcan si Stepaniuc sa ii atraga de partea lor pe cei nemultumiti de prestatia comunistilor. Cum era si firesc Tcaciuc nu le da nicio sansa. Tcaciuc este de parere ca autorii noului proiect politic se misca in albia comunistilor, la fel ca si democratii, care incearca sa exploateze acelasi arsenal de idei politice.
XS
SM
MD
LG