Linkuri accesibilitate

Grasse - capitala parfumului


Bun venit în capitala mondială a parfumului - orașul Grasse. Încă din secolul XVII acest oraș își reputația de oraș al parfumurilor. În fiecare an mii de turiști vin aici să viziteze muzeul său de parfumerie, fabricele sale de arome și magazinele de parfumuri. Fragonard, Galimard, Molinard, cei trei mari maeștri în parfumerie își deschid larg ușile pentru vizitele ghidate pentru a face cunoștință doritorilor cu materia primă din care se face parfumul trecând prin etapa distilării sau extragerii, astfel putem afla toate tainele fabricării unei noi arome.

Unul dintre primii care a creat o parfumerie în acest oraș este Jean de Galimard, un mare prieten a lui Goethe, care a locuit la Grasse și a creat în 1747 „Parfumeria Galimard”. Fondator al Asociației Parfumerilor, el este cel care furniza la curtea regală parfumul cu denumirea „Le Bien Aimé” creat din ulei de măsline și alte parfumuri, alifii, deci el a fost inventatorul primelor formule.

De aproximativ 250 ani, Parfumeria Galimard continuă tradiția marelui său fondator și urmează procedurile care a făcut renume produselor sale. Ca și în trecut, se recoltează din natură jasminul, trandafirii, lavanda, florile de portocală, care sunt cele mai aromatizate și prin vechile metode se pot extrage aromele cele mai fine.
Instalații de fabricare a parfumului la Grasse


Jasminul este considerat floarea cu aroma cea mai puternică în aceată regiune și în fiecare an, în primele zile ale lunii august, Grasse sărbătorește ziua jasminului său legendar, o sărbătoare cu caracter tradițional și provincial. Cu această ocazie este realizat o paradă din multe care somptuos decorate cu mii de flori în care se află fete tinere care aruncă cu petale de flori multicolore. Petalele de jasmin fiind foarte fragile a fost inițiată ideea de folosi la sărbătoare esența extrasă din petale. Astfel tradiția vrea ca spectatorii să fie udați cu apa de jasmin pentru marea lor plăcere.

Vizitînt fabricele de parfum avem de asemenea ocazia pentru o sumă simbolică să creăm noi personal o aromă nouă cu esențele alese și chiar să-i punem numele dorit.
XS
SM
MD
LG