Linkuri accesibilitate

O treime din petiţiile care au venit la Procuratură prin poşta secretă erau adresări de a interveni și de a porni dosare penale împotriva unor persoane, cele mai multe provenind de la ex-preşedintele Vladimir Voronin şi Consiliul Suprem de Securitate.

Săptămânalul de investigaţii ZIARUL DE GARDA scrie că după evenimentele din aprilie, mai multe persoane care au fost reţinute au avut de suferit şi de pe urma acţiunilor avocaţilor. Aceştia erau prezentaţi în comisariatele de poliţie ca fiind din oficiu, urmând să acorde servicii fără taxe. Cu toate acestea, ei au şantajat familiile tinerilor, cerând bani în schimbul eliberării, scriu ziariştii. Tot în ZIARUL DE GARDA puteţi citi un interviu cu preşedintele Consiliului de Observatori al Teleradio-Moldova, Eugeniu Rîbca. Juristul spune că a rămas şocat să descopere cu câtă simplitate se încălca legea la Compania Publică. De exemplu, spune Eugeniu Râbca, preşedintele Companiei îşi acordă sieşi concediu, deşi potrivit legislaţiei concediul este acordat de către angajator! Or, angajatorul preşedintelui Companiei este Consiliul de Observatori, şi nu însuşi preşedintele.

Cornelia Cozonac publică în ziarul TIMPUL investigaţia despre corespondenţa din poşta secretă din ultimii opt ani ai Procuraturii Generale. Potrivit ziaristei o treime din petiţiile care au venit la Procuratură prin poşta secretă erau adresări de a interveni în anumite cazuri sau de a porni dosare penale împotriva unor anumite persoane. În mare parte asemenea adresări parveneau de la primele persoane în stat, cele mai multe fiind de la ex-preşedintele ţării Vladimir Voronin şi de la Consiliul Suprem de Securitate, scrie ziarista Cornelia Cozonac. Tot în TIMPUL, Arcadie Gherasim este de părere că ar trebui să dăm o semnificaţie mai deosebită actului de lichidare a gardului de sirma ghimpata de la hotarul cu România. Arcadie Gherasim scrie că ar edifica din ea monumente ale ţinerii de minte în toate localităţile prin care a trecut sârma.

MOLDOVA SUVERANA scrie că persoane cu functii de raspundere din cadrul Colegiului National de Viticultura si Vinificatie sint suspectate de faptul ca si-ar fi insusit bursele sociale ale unor studenti din familii nevoiase. Contabila-sefă a Colegiului de Vinificatie, a declarat Moldovei Suverane ca toate acestea sunt doar zvonuri lansate de un fost angajat al institutiei, aflat, de mai mult timp, in conflict cu administratia colegiului.

Ce se va întampla cu leul moldovenesc în 2010? La aceste dar şi alte întrebări a răspuns guvernatorul Băncii Naţionale, Dorin Drăguţanu, într-un interviu acordat cotidianului de limbă rusă KOMSOMOLSKAIA PRAVDA.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG