Linkuri accesibilitate

Cei din grupurile de risc și medicii nu se grăbesc să se imunizeze, de teama unor eventuale efecte negative ale vaccinului.

Ministerul sănătăţii rămâne în continuare îngrijorat de situaţia epidemiologică privind infecţiile respiratorii virale şi noua gripă, situaţie pe care o califică drept tensionată. Chiar dacă numărul cazurilor de invecţii virale respiratorii, gripă şi pneumonii acute s-a redus considerabil de la începutul anului şi până astăzi la mai puţin de 2 mii.

Diana Răileanu: Virusul gripal A H1N1 a provocat, în aceaşi perioadă, moartea a 9 persoane, ridicând numărul total al victimelor la 35. Ministerul sănătăţii e nemulţumit de faptul că oamenii din aşa-numitele grupuri de risc, din care fac parte şi medicii nu se grăbesc să se imunizeze, de teama unor eventuale efecte negative ale vaccinului. Am fost curioasă să aflu ce cred oamenii simpli, pe care i-am ieri, la întâmplare, pe străzi din Chişinău despre nevoia vaccinării împotriva virusului pandemic şi dacă ei înşişi şi-ar aplica vaccinul? Să le ascultăm opinia.
XS
SM
MD
LG