Linkuri accesibilitate

Sîntem în secolul 21 dar WC-ul e tot în fundul curții...


Angela Brașoveanu
Angela Brașoveanu

Ziarista Angela Brașoveanu despre perspectivele anului 2010.

Lucia Diaconu a întrebat-o pe jurnalista Angela Braşoveanu, directorul revistei Punkt, la ce se aşteaptă în anul 2010, mai cu seamă de la clasa politică?

Lucia Diaconu: La ce vă aşteptaţi de la anul 2010?


Angela Braşoveanu: Eu deja m-am obişnuit să nu-mi fac planuri de lungă durată, să fiu nici foarte entuziastă, nici foarte pesimistă în raport cu ceea ce vine. Eu accept lucrurile care ni se întîmplă cu braţele deschise, şi cu răul şi cu binele care vine.

Lucia Diaconu: Dar în plan politic ce puteţi spune? Vin noi alegeri…

Angela Braşoveanu: În plan politic, aş fi totuşi mai pesimistă. Am impresia că politicienii noştri nu valorifică valul de entuziasm care i-a propulsat în faţă. E uşor să dezamăgeşti şi e foarte greu să te menţii pe poziţiile astea de încredere şi de speranţă. Dacă o să piardă poziţiile astea, 2010 va fi un an catastrofal. Pentru că deja sînt premise că dezamăgesc. Nu toţi. Unii însă se dau în spectacol, fără să ţină cont de faptul că au o funcţie în stat, că nu sînt clovni. Ei au o treabă serioasă de făcut. Şi dacă nu o vor face, oamenii vor fi dezamăgiţi şi, în primul rînd, va fi dezamăgită tînăra generaţie. Cea care trebuie curtată acum, pentru că anume tinerii au salvat ţara anul acesta.

Lucia Diaconu: Putem spune că s-a schimbat mentalitatea oamenilor anul acesta?

Angela Braşoveanu: Eu cred că s-a schimbat balanţa. Au ieşit în faţă cei axaţi pe vieţile lor personale, care au înţeles brusc că trebuie să se implice şi care au simţit brusc că pot schimba ceva şi trebuie s-o facă acum.

Lucia Diaconu: Omul simplu la ce să se aştepte în anul care vine?


Angela Braşoveanu: Da de unde ştiu? Încerc să fiu mai optimistă. Deocamdată vedem că mîna dreaptă se duce într-o direcţie, iar mîna stîngă în altă direcţie. Nu există încă o coerenţă în ceea ce se spune şi ce se face. Eu nu ştiu dacă viaţa politică influenţează într-atît viaţa omului simplu de la ţară. Poate că ar trebui s-o influenţeze. Poate ar trebui să ajungă în sfîrşit nişte schimbări. Sîntem în secolul 21, iar WC-ul tot e în fundul curţii. Cînd se va schimba locaţia veceului, se va schimba un pic şi societatea.
Previous Next

XS
SM
MD
LG