Linkuri accesibilitate

Ne mişcăm înspre o modernizare şi înspre o aşezare a ţării noastre în standardele lumii civilizate


Vsevolod Ciornei

2010 - Previziunile editorialistului Vsevolod Ciornei.

Editorialistul de la publicaţia Săptămâna, Vsevolod Ciornei, i-a spus corespondentei noastre Lucia Diaconu că în 2010 trebuie să ne aşteptăm numai la bine.

Lucia Diaconu: Dle Ciornei, la ce să ne aşteptăm în 2010?

Vsevolod Ciornei: Păi dacă ne aşteptăm la rău de ce să-l mai începem? Să ne aşteptăm că se vor mai limpezi nişte ape, că se vor mai astîmpăra nişte energii negative sau se vor porni în albii pozitive şi constructive. Să sperăm că oamenii care au ajuns la cîrma ţării îşi dau seama de responsabilitatea pe care şi-o asumă, sînt oameni care mai au mulţi ani de trăit înainte şi au ce pierde, au de crescut copii, nepoţi aici, că n-or să fugă cu toţii prin alte părţi. De aceea mă gîndesc că oricîte lucruri stranii, neplăcute, ciudate, ridicole, bizare însoţesc procesele politice şi sociale de la noi, pînă la urmă noi ne mişcăm înspre o modernizare şi înspre o aşezare a ţării noastre în standardele lumii civilizate, iarăşi cu toate bunele şi relele lor.

Lucia Diaconu: În plan politic, ce credeţi că se poate întîmpla?

Vsevolod Ciornei: În plan politic eu nu ştiu ce se va întîmpla, pentru că e greu de spus. Va fi o nouă regrupare a forţelor politice, probabil, pînă se vor cristaliza, să zicem, cele trei segmente principale de pe un eşichier politic, dreapta, stînga şi centru. Deocamdată mai multe formaţiuni îşi caută locul pe scena politică, să sperăm că nişte alegeri anticipate care par inevitabile ar pune nişte puncte aici sau poate nişte reforme legislative iarăşi ar uşura activitatea clasei politice. În orice caz, indiferent de distribuţie, piesa se joacă în continuare şi conţinutul ei nu-l schimbă nimeni, este aşa cum îl scrie dramaturgul. Aşa că dacă este un dramaturg ceresc, care descrie biografia scenică a Republicii Moldova, înseamnă că noi vom urma acest scenariu şi sper să nu fie o tragedie.
XS
SM
MD
LG