Linkuri accesibilitate

Un an foarte colorat


Angela Brașoveanu
Angela Brașoveanu

Angela Brașoveanu: ...colorat în nuanţe mai optimiste, mai pline de speranţă, după care iarăşi a avut nişte nuanţe ridicole.

Bilanț 2009 cu Angela Braşoveanu, ziaristă, director al revistei „Punkt”.

Lucia Diaconu: Ce impresii v-a lăsat anul 2009 şi ce credeţi că a conţinut el important pentru societatea noastră?

Angela Braşoveanu: Cred că a fost un an foarte colorat, unul dintre cei mai coloraţi ani pe care i-am avut pînă acum. A început foarte umilitor pentru noi, apoi s-a colorat în nuanţe mai optimiste, mai pline de speranţă, după care iarăşi a avut nişte nuanţe ridicole. Pînă la urmă nu faci decît să te detaşezi şi să aştepţi cu răbdare şi cu calm ceea ce se va întîmpla, pentru că lucrurile chiar sînt de temperaturi diferite. Sărim de la sublim la ridicol şi de la tragic la comic în cinci secunde în cadrul aceleiaşi emisiuni. Nu mai ştii la ce să te mai aştepţi.

Lucia Diaconu: Care au fost totuşi evenimentele cele mai importante?

Angela Braşoveanu: Cel mai important cred că a fost 7 aprilie. A fost evenimentul cînd ne-am dat seama unde stăm, ce facem, cine încearcă să ne manipuleze, cine sîntem noi şi cît costăm. S-au schimbat foarte multe, de la o decepţie totală s-a trecut la speranţă, apoi iarăşi s-a trecut la o nouă formă de decepţie deja faţă de noua putere.

Lucia Diaconu: Ca ziaristă dv. aţi reuşit să observaţi care e acum starea de spirit a oamenilor?

Angela Braşoveanu: Păi, vedeţi şi dv., cum am spus, emoţiile variază între speranţă şi dezamăgire.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG