Linkuri accesibilitate

La rubrica Bună Dimineaţa din cotidianul Timpul, Constantin Tănase scrie că în Moldova se simte nevoia unei sincronizari a vieţii moldovenilor cu viaţa din Europa. Primul pas a fost facut atunci cand guvernul a acordat zi liberă pe 25 septembrie, ca sărbătoare a Crăciunului pe stil nou. Editorialistul sugerează că al doilea pas ar fi stabilirea zilei in care incep studiile pe 15 septembrie, aşa cum se face in Europa, nu pe traditionalul întâi septembrie. Editorialistul mai critica, in alt editorial din Timpul, felul cum Vladimir Voronin, timp de 8 ani cât era preşedinte, a oferit distincţii de stat doar celor cu viziuni procomuniste, in timp ce alţii, care meritau, au fost ignoraţi metodic şi ostentativ, scrie ziaristul.

În publicaţia Moldova Suverană găsim o opinie despre anumite persoane care au năruit Partidul Popular Creştin Democrat şi care acum s-au „mutat” la Partidul Liberal Democrat. Autorul crede că ei sunt şi foşti agenţi KGB. Acelaşi ziar mai scrie că „nu poţi face curăţenie cu mânile murdare”, sugerand că autorităţile ar mima lupta impotriva coruptiei.

Din presa din România, Gardianul informează că in noua Constituţie care ar putea fi votata la Chisinau, va fi stabilit clar că limba româna va fi limba de stat şi că la şcoala se va va preda istoria românilor. Ziarul mai aminteşte despre hotărârea guvernului moldovean de inlaturare a sârmei ghimpate de la hotarul cu România.
iar Jewish Telegraph Agency, într-o relatare, de marți, scrie că biserica ortodoxa din Moldova condamnă acţiunile profanatoare ale credincioşilor dar găsește inadecvată instalarea menorei în apropierea monumentului lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. Acestea sunt temele din presa pe care am citit-o in aceasta dimineaţa...
XS
SM
MD
LG