Linkuri accesibilitate

29.12.99 - București: România versus Uniunea Europeană


Ultimul raport al Comisiei europene constată că economic românească nu poate încă face faţă presiunilor concurenţei externe.

29 decembrie 1999

Extras din emisiunea „Actualitatea românească” (Moderator: Cristian Teodorescu; reporter: Sabina Fati)

România versus Uniunea Europeană.

România, în ultimii 10 ani, a reuşit să îndeplinească criteriile politice pentru a se integra în Uniunea europeană, dovadă că a fost invitată să înceapă negocierile de aderare, la reuniunea la nivel înalt de la Helsinki. Mult mai mari sunt însă problemele economice – remarcă Sabina Fati, care trece în revistă ultimul deceniu al relaţiilor României cu Uniunea europeană.

Reforma in economia reală continuă să fie tergiversată deşi după 1996, după guvernul Văcăroiu, România a câştigat mai mult încrederea investitorilor străini.

În absenţa reformelor economice, invitaţia primită de România la Helsinki este interpretată mai degrabă ca o decizie politică, răsplată pentru pozitia constant pro-occidentală, în timpul conflictului din fosta Iugoslavie.

Ultimul raport al Comisiei europene constată că economic românească nu poate încă face faţă presiunilor concurenţei externe. Alte probleme: creşterea deficitelor şi reducerea veniturilor la bugetul de stat.
XS
SM
MD
LG