Linkuri accesibilitate

27.12.99 - București: Programul guvernului Isărescu


Murgur Isărescu
Murgur Isărescu

Guvernul Isărescu vrea să termine privatizarea până în anul 2000.

27 decembrie 1999

Extras din emisiunea „Actualitatea românească” (Moderator: Cristian Teodorescu; reporter: Sabina Fati)

Programul guvernului Isărescu.

Premierul Mugur Isărescu, în primul discurs după investire, a declarat că guvernul va găsi resursele pentru a îmbunătăţi situaţia dar s-a ferit să facă orice promisiune.

Rezultatul privatizării, in 2000, depinde în mare măsură de proporţia în care sunt acoperite deficitele bugetare şi balanţa de plăţi. Fondul Proprietăţii de Stat şi ministerele care administrează societăţile privatizabile vor trebui să-şi mărească randamentul – a mai cerut noul premier Isărescu. Guvernul Isărescu vrea să termine privatizarea până în anul 2000.

Anul 1999 a fost dificil: a scăzut producţia pentru al treilea an consecutiv, inflaţia s-a dublat iar şomajul a crescut la 11%. Premierul Isărescu este însă optimist, afirmând că anul 2000 poate fi un an de cotitură dacă sunt aplicate principalele puncte ale programului său de guvernare: reluarea creşterii economice şi reducerea inflaţei. Isărescu nu a precizat însă cum va fi relansată creşterea economică.

Majoritatea experţilor sunt de părere că relansarea economică nu poate fi realizată decât cu un sprijin financiar extern masiv.
XS
SM
MD
LG