Linkuri accesibilitate

Ninsoarea perturbă circulaţia pe drumurile naţionale


Ambuteiaje, blocări în traseu, drumuri înfundate

Departamentul situatii exceptionale sustine ca drumurile de importanta nationala nu sunt blocate, desi se circula dificil, mai ales in zona de sud. Ofiterul de presa al departamentului, Dorina Cruc: „La sud situatia pana la ora 3 era mai dificila, unde sunt drumurile cu urcusuri masinile de tonaj mare n-au putut sa se deplaseze si au oprit pe marginea drumurilor, dar nu s-a blocat deplasarea celorlalte automobile mici. La dezapezirea traseelor au fost implicate 820 de persoane si 102 automobile specializate.”

Responsabili de la gara de sud ne-au zis insa ca au fost anulate mai multe curse auto din cauza vremii. „Foarte multe rute au fost anulate, practic toate. Foarte corect, cam 50 de procente. Ambuteiaje, blocari in traseu, din cauza timpului”

Am incercat sa aflu care e situatia si in regiunea de centru, pe directia de Vest. Primarul orasului Ungheni, Alexandru Ambros mi-a spus ca se circula incet, dar nu sunt drumuri blocate: „Ninge abundent. Toata tehnica care este in dotare lucreaza. Nu avem drumuri pe care nu se circula. Toate rutierele pe rute merg. Adevarul este ca tehnica merge inainte si in spate practic se aseaza la loc. Persoanele care lucreaza pe tehnica dorm 6-7 ore si iarasi revin la lucru".

Si la Sculeni, la punctul de trecere cu România, se circula foarte greu, ne-a spus primarul satului Vasile Casian, care crede ca daca va continua sa ninga la fel de abundent, primaria va trebui sa ceara ajutorul guvernului: „Am un excavator cu lopata, am un greider care se anina, de model vechi. Drumurile dintre sate le desfundam cu fortele proprii dar situatia este cam precara. Stratul de zapada este cam mare si nu cred ca ne vom descurca cu fortele proprii.”

In extremitatea estica a Moldovei, la Corjova, raionul Dubasari din stânga Nistrului, situatia nu este mai buna. Primarul satului Corjova, Valeriu Matul:
„Tehnica nu prea este in zona asta, au mai ramas vechituri. Prin sate e problematic. Majoritatea nu prea au de lucru, asa ca stau mai mult pe-acasa”. Angajati ai primariei Corjova spun ca drumurile din satele moldovenesti din stânga Nistrului care nu au tehnica de curatare sunt ingrijite de autoritatile regiunii transnistrene.
Previous Next

XS
SM
MD
LG