Linkuri accesibilitate

Eliminarea unui grup criminal în Bulgaria


Intre victimele grupului criminal s-au aflat adesea și oameni de afaceri români și moldoveni în drum spre Turcia.

Poliţia bulgară a neutralizat, în noaptea de duminică spre luni, un grup criminal care a comis în ultimii ani mai multe jafuri armate, ne spune Petio Petkov în jurnalul său de corespondent.

Poliția bulgară a neutralizat noaptea spre luni un grup criminal care a efectuat în ultimii ani mai multe jafuri armate în zona autostrăzii „Tracia” (Sofia-Plovdiv-Burgas). Unul din atacanții, ce purtau măști, veste antiglonț și uniforme polițienești, a fost împușcat mortal în cap. Doi au reușit să fugă tragînd cu automate „Kalașnikov”. Automobilul polițiștilor a fost ciuruit de gloanțe. Un polițist a fost rănit.

Numele criminalilor se cunosc. Cel împușcat este în vărstă de 38 de ani și are o lungă listă cu infracțiuni printre care – arestări pentru posesia ilegală de armament și de narcotice – insuficientă însă pentru judecătorii bulgari pentru a-l condamna.

În automobilul criminalilor au fost găsite muniții pentru „Kalașnikov”, pistoale, doua stații radio și alte atribute polițienești.

A fost eliberat un cetatean turc – ultima victima a grupului. El a fost oprit de falsii polițiști, agresat și prădat. Mașina victimei – un „Audi 6”, a fost gasită incendiată. Membrii grupului criminal al așa zișilor frați crocodili au fost arestați sub acuzația de jaf armat acum cinci ani dar pînă la urmă - achitați.

După cum scrie săptămînalul „Tema”, 16 bande terorizează străinii care tranzitează Bulgaria și aduc pagube statului în valoare de zeci de milioane de euro din taxele necolectate în urmă redirecționării traficului prin Grecia. Cel mai des atacați sînt gastarbeiterii turci care se întorc în patrie pentru a-și petrece concediul. Au căzut victima bandiților și mai mulți comercianți români și moldoveni în drum spre Turcia pentru a cumpăra marfă.

Zonele preferate de acțiune ale bandiților sînt zonele de munte ale drumurilor internaționale E-80, în apropierea capitalei Sofia și E-85 – Giurgiu-Russe-granița cu Turcia. De regulă ei opresc victimele folosind uniforme polițienești și automobile cu girofaruri. Pentru a bloca orice rezistenţă, falsii poliţişti care poartă automate „Kalaşnikov” se prezintă cu numele „narcopolice” pregătiţi să tragă. De regulă astfel de atacuri au loc în cursul nopții.
XS
SM
MD
LG