Linkuri accesibilitate

Incidentul antisemit de la Chișinău - o tentativă de a discredita guvernarea democratică


Jurnal de Chisinau publică o investigaţie despre compania de asigurări MoldAsig, fondată in anul 2002 de autorităţile comuniste. Din articol aflaţi cum în anul 2008 firma cipriotă a lui Oleg Voronin, feciorul fostului preşedinte, s-a ales cu 80 la sută din capitalul MoldAsig.

Tot din Jurnal de Chisinau aflam că aceiaşi actori care au redactat scenariul din 7 aprilie au pus societatea in faţa unei noi provocări vandalizand obiectele de cult evreieşti. Scopul, in opinia autorului de la Jurnal de Chisinau, este crearea unei imagini în exterior pentru actualul Guvern Filat drept a unei guvernări antisemite şi xenofobe, astfel fiind blocat orice suport financiar extern.

Sorina Ştefârţă scrie în cotidianul Timpul scrie că printre steagurile pe care le purtau creştinii vandali era şi un steag alb-galben-negru, acesta fiind al aşa-numitelor Sute Negre, detaşamente antisemite de pe timpul Rusiei Ţariste. Şi Constantin Tănase identifică 2 scopuri pe care le-a avut recentul incident religios de la Chişinău. Primul - să compromită recentul turneu european al premierului Vlad Filat. Al doilea - să incite spiritele credincioşilor ortodocşi de rit vechi din R. Moldova în legătură cu decizia guvernului de a declara ziua Crăciunului, pe stil nou, zi de odihnă. Asemenea manifestări convin numai comuniştilor, care acum pot declara cu mândrie că, în timpul mandatului lor, nu au existat asemenea manifestări xenofobe, scrie Constantin Tănase.

Agenţia rusă de ştiri politice anticipează o slăbire a poziţiilor Moscovei în regiune după ce parlamentul de la Chişinau a eşuat în încercarea de a alege şeful statului. Moldova nu trebuie să revină României; ci ar putea fi oferită rromilor, care au suferit de pe urma genocidului în cel de al doilea razboi mondial, mai publică agenţia de ştiri politice.

Şi portalul “Geopolitica” informează despre protestul de la Chisinau, tirajând că acţiunile creştinilor de la Chisinau au fost organizate de forţe externe, care îşi propun să discrediteze biserica ortodoxă rusă.
XS
SM
MD
LG