Linkuri accesibilitate

Deputații PCRM se fac vinovați de scindarea partidului în teritoriu


Chișinău, aprilie 2009

Interviu cu Ion Duca, consilier comunal comunist la Sângera, care a hotărît să părăsească partidul comunist.

„Lupu trebuie să plece pentru totdeauna din politica moldovenească”, declaraţia aparţine liderului PCRM, Vladimir Voronin, lansată sambata, în cadrul unei emisiuni televizate la NIT. Vladimir Voronin a mai spus ca a consultat toate cele 42 de organizații teritoriale ale PCRM. Toate au fost împotriva votării lui Marian Lupu la funcția de președinte. Iar primarul interimar de Sangera, Ion Duca a declarat aseara Europei Libere ca va abandona randurile comunistilor si asta pe motiv ca fractiunea parlamentara comunista nu l-a votat pe candidatul AIE la functia de sef al statului.

Ion Duca
: Personal voi părăsi acest PCRM.

Valentina Ursu: Ce va motiveaza să părăsiți Partidul Comuniştilor?


Ion Duca: Dacă se vota candidatura lui Marian Lupu, la funcția de șef al statului atunci se consolidau toate forţele politice din parlament. Toată lumea din Sângera aştepta aceasta alegere ca să ieşim din criza aceasta politică. Trebuia sa fie votat, si nu cu 8 voturi, dar cu 48 ale deputaților comuniști. Nealegând şeful statului, noi acum intram intr-o criza politică şi economică foarte adâncă.

În teritoriu s-a creat o situaţie tensionată şi în aşa mod va fi inevitabil o scindare în rândurile comuniştilor. La noi în teritoriu sunt puși in situaţie delicată toți cei 15 mii de locuitori. Și asta pentru ca PCRM şi PPCD, care au format o majoritate in consiliul local nu ne dau voie să lucrăm normal. Ca exemplu, până azi noi n-am aprobat încă bugetul pentru 2010.

De 6 luni de zile, consiliul nu poate activa în normalitate, deoarece nu este o majoritate confortabila. In calitate de consilier comunist, raman unicul care fac parte din echipa democratică. Deoarece dacă rămâneam și eu în coalitia rosu-oranj, am fi creat majoritatea care putea să facă mari ravagii în teritoriu.

Valentina Ursu: Dar ce își doresc acuma consilierii din aceasta coalitie PCRM-PPCD de la Sângera?


Ion Duca: Politica in teritoriu sa fie cea comunistă PPCD-istă. Şi dacă o sa fie alegeri anticipate, evident ca ei vor sa se pregătească de ele, in așa fel încât să răstoarne situația în avantajul intereselor acestor doua partide.

Valentina Ursu
: Dumneavoastră ce părere aveti despre convocarea alegerilor anticipate?


Ion Duca: O sa avem mari cheltuieli, se vor cheltui mulţi bani, și în așa fel o să ne menținem într-o situație economică foarte critică.
XS
SM
MD
LG