Linkuri accesibilitate

Vladimir Voronin acuză violent liderii AIE


Vladimir Voronin
Vladimir Voronin

Liderul comuniștilor repetă ideile campaniei sale electorale, împărțind anateme în dreapta și în stînga.

In cadrul unei emisiuni la postul NIT, preşedintele partidului comunistilor moldoveni, Vladimir Voronin a declarat că partidul pe care il conduce nu va suferi dupa plecarea din fracţiunea comunistilor a deputatului Vladimir Turcan, deoarece in partid ar fi venit in ultimul timp, multi tineri. Voronin a repetat că decizia de a nu-l vota lunea trecuta pe Marian Lupu a fost o decizie democratica a partidului sau, pentru ca politica provocata de Alianta pentru Integrare Europeana ar fi, in opinia fostului presedinte moldovean, una anti-natională. Cu mai multe informatii, Valentina Ursu:

Potrivit spuselor lui Vladimir Voronin, liderii celor 4 componente care au format coaliţia liberală, nu au ce căuta in politica moldovenească, pentru că, aşa cum spune Vladimir Voronin, ei ar aduce rau Republicii Moldova şi cetăţenilor ei, şi asta pentru ca Filat, Ghimpu, Lupu, Urechean ar promova, după opinia lui Vladimir Voronin, o politica anti-naţională şi pro-română.

Vladimir Voronin a spus unei critici dure chiar semnarea acordului privind micul trafic la frontieră, care, in opinia lui, ar prejudicia foarte mult partea moldoveneasca. De asemenea, Vladimir Voronin a spus ca Alianta a adus „elemente criminale” în Parlament. El a nominalizat şi citiva deputati care fac parte din AIE şi tot în cadrul aceste emisiuni, Vladimir Voronin a sugerat ca nu este deranjat de plecarea citorva fruntaşi din fracţiunea parlamentara PCRM. Ceea ce a mai surprins din declaratiile facute de liderul comunistilor, că fostul său coleg de partid, actualul preşedinte al Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu ar trebui să abandoneze scena politica moldoveneasca. Am mai reţinut că pentru el, cel mai important ar fi anunţarea cit mai grabnică a alegerilor anticipate.
Previous Next

XS
SM
MD
LG