Linkuri accesibilitate

Mitropolia Moldovei critică declararea zilei de 25 decembrie drept zi liberă


Europa Liberă a întrebat trecători din Chişinău ce cred despre sărbătorirea Crăciunului şi după calendarul gregorian

Omul trebuie să aleagă singur pentru el, nu Mitropolia Moldovei. Fiecare e liber, are creier, gândeşte şi hotărăşte pentru sine ce-i mai bine şi ce-i mai corect.

În general ar trebui să sărbătorim Crăciunul pe 25 decembrie ca restul statelor europene, dar dacă la noi se sărbătoreşte şi pe 7 ianuarie, atunci fiecare persoană este liberă să aleagă ce zi doreşte, nu trebuie să discriminăm

Eu sunt creştin-ortodoxă, am fost botezată în copilărie. Nu pot să înţeleg cum putem sărbători în ziua de 25 decembrie când cu toţii suntem în Postul Crăciunului. Exact aceeaşi întrebare i-am adresat-o zilele trecute părintelui, cum putem sărbători în Post, de ce mitropolitul Vladimir tace?

Familia mea este contra, neamul nostru întotdeauna a sărbătorit Crăciunul pe 7 ianuarie. De ce nu-şi iau românii liber pe 7 ianuarie în semn de respect faţă de ortodocşi?

Nu am nimic împotriva faptului ca ziua de 25 decembrie să fie zi liberă. Ne mai odihnim şi noi niţel. Eu însă oricum am să sărbătoresc Crăciunul pe 7 ianuarie.

Suntem o ţară, suntem uniţi şi trebuie să fim aşa mereu, dar o atare situaţie dă dovadă că nu este aşa. Fiecare face ce doreşte. Cu părere de rău, în ţara noastră s-au permis lucruri care ar fi de dorit să nu fie.

Noi suntem pentru sărbătorirea acestei zile, dar totuşi ar fi bine să sărbătorim Crăciunul într-o singură zi.

Dacă oamenii sunt dispuşi să sărbătorească Crăciunul pe 25 decembrie, care-i problema? Nu văd care este disconcordanţa dintre aceste două date.

Lucrăm nu lucrăm, oricum avem nevoie de o zi liberă, însă când este o situaţie complicată în ţară în aspect economic, ar fi mai bine să punem mână de la mână ca să lucrăm şi să sărbătorim modest, dar cu drag.

Dacă spunem că suntem toleranţi faţă de reprezentanţii altor confesiuni înseamnă că trebuie să folosim şi momentul acesta pentru a integra societatea noastră polarizată şi politic şi istoric.
Previous Next

XS
SM
MD
LG