Linkuri accesibilitate

Studenți români ai Universității germane din Freiburg se mobilizează pentru un proiect de relansare a Bibliotecii române.

Unul dintre cele mai vechi lacase de cultura din afara granitelor Romaniei, Institutul Român din Freiburg, este in pragul inchiderii din cauza lipsei de finantare. Institutul aniverseaza anul acesta 60 de ani de functionare.

Imagine din Bibliotecă
Pe langa biblioteca continand colectii de carti, periodice si materiale documentare, stampe si hãrti vechi, Institutul se afla in posesia unor manuscrise originale Mihail Eminescu, Regina Maria, George Enescu, Ion Pillat, Liviu Rebreanu si a unei arhive cu transcrieri ale emisiunilor Europei Libere.

In camerele institutului sînt expuse icoane vechi, ceramicã, broderii, costume nationale, covoare vechi, mobilier traditional popular, icoane pe sticlã, tablouri, obiecte de artã popularã, etc.
Colecția de artă populară românească


Riscul închiderii bibliotecii, cu peste 90 de mii de volume, a determinat doua organizatii de studentii romani din zona sa iniţieze un proiect de relansare a Institutului. Sub titlul „Spirit Romanesc“, initiativa urmareste strângerea de fonduri pentru Biblioteca si Institutul Român de Cercetări din Freiburg.

Un reportaj de Iolanda Badilita
XS
SM
MD
LG