Linkuri accesibilitate

Anul Nou la Nisa


Vine Anul Nou și toți se pregătesc de sărbătoare, inclusive și Nisa. Începînd cu 5 decembrie 2009 și pînă pe 6 ianuarie 2010, Nisa își va pune haina de sărbători și luminițe cu ocazia la cea de-a 14 ediție a Pieței de Crăciun și va onora Rusia, ca rezultat a anului 2010 care este declarat anul Rusiei în Franța.

Afiș la Nisa
Într-un decor de sărbătoare, cei care se plimbă prin centrul orașului, în Piața Massena vor descoperi o mare pădure de 600 brazi împodobiți frumos. În mijlocul acestei păduri au loc diferite festivități: concerte, patinaj, concursuri de sculpturi în ghiață etc. De asemenea, Sătucul de Crăciun adună și cîteva zeci de cabane care găzduiesc o gamă largă de produse și distracții a artizanatului bazat esențial pe arta rusă.

În acest decor de iarnă și festivitate locuitorii orașului, cît și turiștii, în special cei veniți din Rusia, vor putea descoperi cu satisfacție diverse distracții ce au în centrul său folclorul rus și vor avea ocazia să audă chiar și melodii rusești. Cu această ocazie, chiar și Ambasada Rusă își mută reședința pentru anul 2010 la Nisa, lăsînd-o pe cea de la Marseille.

La moment tot orașul s-a transformat într-o cutie de bijuterii de lumină. Candelabre, kilometri de ghirlande, bule strălucitoare, diferite jucării multicolore iluminează întreg orașul. Ca încheiere a acestui an, « Ruskoff » Festivalul de artă și Cinema Rusă vor propune cu ocazia a celei de-a 11 aniversări ale sale viziunea sa asupra Rusiei de ieri și de azi pe scena Teatrului Național de la Nisa.
XS
SM
MD
LG