Linkuri accesibilitate

Cîtă scindare și eroism în sînul PCRM ?


Timpul” de astăzi aduce critici deputaţilor comunişti Vladimir Ţurcan şi Victor Stepaniuc pentru că nu au votat luni candidatura lui Marian Lupu la preşedinţie, după ce au declarat presei că decizia PCRM de a nu vota, a fost una greşită. „Timpul” scrie că cei doi nu trebuie consideraţi eroi, din moment ce nu au avut curajul să se împotrivească deciziei de partid. Tot „Timpul” scrie despre ameninţările ministrului culturii Boris Focşa la adresa criticilor de teatru, despre care a spus că reprezintă o mafie care trebuie distrusă.

Anul acesta, Chişinăul s-ar putea confrunta cu o criză fără precedent în sistemul energetic, scrie „Timpul”. Principalii creditori ai „Termocom”-ului, explică publicaţia, nu sunt de acord cu decizia judecăţii de a sista procedura de insolvabilitate a furnizorului de căldură, şi trecerea acestuia în gestiunea autorităţii publice locale. Pe de altă parte, notează „Timpul” primăria doreşte să deţină controlul total asupra acestei întreprinderi.

Un film istoric de lung metraj, realizat cu numai 18 actori şi 3 mln. de lei din bugetul public, scrie „Timpul” despre performanţa obţinută de regizorul Sandu Vasilache, la proiecţia filmului “Lupii şi zeii”care va fi prezentată public la începutul săptămânii următoare.

Doar PCRM este capabil să scoată Moldova din criză, constată pe prima pagină „Moldova Suverană” făcând trimitere la datele prezentate ieri în Barometrul de Opinie Publică.

Cetăţenii Chişinaului ar trebui sa-l dea in judecată pe Dorin Chirtoacă, este titlul unui alt articol din „Moldova Suverană”, în care primarul capitalei e învinuit că a făcut campanie electorală pentru preşedintele României Traian Băsescu. „Moldova Suverană” anunţă despre primele sancţiuni aplicate medicilor care nu respectă măsurile de profilaxie şi prevenire a gripei pandemice A (H1N1).

Nezavisimaia Gazeta” informează că Vladimir Ţurcan împreună cu alţi deputaţi comunişti vor părăsi fracţiunea PCRM pentru că opţiunea acestora de a vota preşedintele R. Moldova nu a fost luată în calcul.

„Începe destrămarea partidului comunist de la Chişinău”, sună la aceeaşi temă titlul uni articol din ziarul bucureştean „Gardianul”. Publicaţia aminteşte de declaraţiile lui Vladimir Ţurcan, potrivit căruia câţiva deputaţi din fracţiunea comuniştilor intenţionează să pună bazele unei noi formaţiuni politice.
XS
SM
MD
LG