Linkuri accesibilitate

Fisuri în Partidul Comuniştilor după scrutin


"Cotidianul": Reacţii dure ale lui Dumitru Diacov (PD) la adresa lui Mark Tkaciuk (PCRM)

Stirea privind fisuri aparute in Partidul Comunistilor, o data cu declaratia de ieri a lui Vladimir Turcan ca se gandeste sa plece alaturi de alti colegi, este preluata astazi de csteva ziare romanesti. In Evenimentul zilei, este insotita de o referire la Barometrul de opinie facut public la Chisinau: Vladimir Voronin nu se mai afla pe prima pozitie in topul personalitatilor, fiind devansat de Marian Lupu si urmat indeaproape de Vlad Filat. Cotidianul de la Bucuresti informeaza si intr-un alt articol despre cum au decurs lucrurile la prezidentiale si descrie pasii care pot fi facuti in continuare: alegeri anticipate sau modificarea Constitutiei, pentru o alegere directa a sefului statului.

“Esecul prezidentialelor a fost urmat de reactii dure ale presedintelui de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, la adresa lui Mark Tkaciuk, eminenta cenusie a comunistilor” – scrie ziarul Cotidianul. Potrivit lui Diacov, comunistii l-ar fi sustinut pe Marian Lupu daca acesta ar fi rupt Alianta pentru Integrare Europeana. Partidul Democrat va participa singur la alegerile anticipate, pentru ca, “cu doua parti radicale, Republica Moldova nu are viitor” - a mai spus liderul democrat, citat in Cotidianul.

Barometrul de Opinie Publica este prezentat mai pe larg in Romania libera, care subliniaza pentru cititorii sai ca partidele din Alianta pentru Integrare Europeana nu ar obtine in alegerile anticipate suficiente mandate ca sa formeze guvernul. Conform acestei consultari sociologice, Alianta Moldova Noastra, de pilda, nici nu ar intra in parlament.

Gardianul, dar si Romania libera, alatura in acelasi articol esecul celui de-al doilea tur de scrutin prezidential din Moldova si realegerea lui Traian Basescu la Chisinau. Presa rusa este rezumata pe ideea ca al doilea mandat al lui Basescu ar putea insemna continuarea unui “curs de anexare a Republicii Moldova”.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG