Linkuri accesibilitate

Vald Filat şi Marian Lupu poartă separat convorbiri exploratorii cu V. Voronin


Premierul Vlad Filat s-a intinit cu presedintele PCRM Vladimir Voronin pentru a vedea care sunt intentiile comunistilor luni, cind au loc alegerile prezidentiale. Dupa intrevedere, Filat a marturisit, citat de Unimedia, ca Voronin a refuzat sa dea orice raspuns, afirmind ca partidul comunistilor va decide luni, cum sa voteze.

Liderul PD Marian Lupu, singurul candidat in alegerile prezidentiale de luni, s-a intâlnit la rindul sau cu Vladimir Voronin. Potrivit lui Mark Tkaciuk, citat de Stirea Zilei, discutia a fost neproductiva si comunistii nu-l vor vota pe Lupu.

Pentru moment, pozitia comunistilor este neclara - unii membri ai gruparii parlamentare sustin ca pozitia partidului este neschimbata, nu se va vota pentru candidatul AIE, altii par par mai putin categorici. Dar pina acum, nici un parlamentar comunist nu a declarat transant ca-l va vota pe Marian Lupu.

Lupu are nevoie de cel putin 8 voturi din partea opozitiei comuniste pentru a fi ales presedinte al tarii. In cazul unui esec, vor fi organizate noi alegeri anticipate, anul viitor.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG