Linkuri accesibilitate

O amprentă negativă


Ziarul de gardă despre decizia lui Marian Lupu de a nu participa la menifestaţiile de Ziua României

Editorialistul Petru Grozavu scrie în ZIARUL DE GARDĂ că decizia liderului PD, Marian Lupu, de a nu participa la manifestaţiile de Ziua României de la Chişinău va lăsă totuşi o amprentă negativă asupra opiniei publice, chiar dacă este opţiunea sa personală. Punctul de vedere al unui oficial, graţie statutului său, în opinia editorialistului, lasă «urme». Şi dacă aceste urme sunt greşite, cei care calcă pe ele nu pot decât greşi şi ei.

Serviciul „Linia Fierbinte” lansat de un şir de instituţii de stat, din nou intră în vizorul jurnaliştilor de la ZIARUL DE GARDĂ. Ziariştii constată că de cele mai multe ori, la numerele de telefon la care sunt îndemnaţi cetăţenii să sune dacă cunosc vreun caz de corupţie, nu răspunde nimeni. Procuratura Generală, Ministerele Justiţiei, Educaţiei şi de Externe, sunt doar câteva dintre instituţiile în care ziariştii au constatat o atare situaţie.

Jaful secolului sau cum guvernarea comunistă a distrus „Investprivatbank” este titlul investigaţiei realizate de jurnaliştii de la TIMPUL. Înstrăinarea băncii, constată ziariştii, s-a desfăşurat cu o viteză fulgerătoare şi într-o totală lipsă de transparenţă.

Tot în TIMPUL Sorina Ştefârţă îşi aminteşte în editorialul „Fără protocol” că în trecut funcţionarii de rang înalt mergeau la recepţii, în funcţie de gradul de prietenie cu ţara. Astfel, la ruşi, se putea întâmpla ca discursul de salut din partea RM să fie rostit de un vicepremier sau de ministrul de Externe. Pe când la români, scrie ziarista, în general nu se ştia dacă vine să vorbească cineva.

Vlad Loghin în MOLDOVA-SUVERANĂ se arată îngrijorat de faptul că Guvernul de la Chişinău prin programul de relansare economică, dă frâu liber producătorilor şi importatorilor de mărfuri. Ziaristul crede că astfel poate fi pusă în pericol sănătatea celor care urmează să le consume, admiţând că împortatorii ar putea să aducă în ţară orice le va cădea sub mână.

Portalul Ştirea Zilei anunta ca “Tiraspolul i-a interzis premierului Vlad Filat sa asiste la meciul Sheriff-Steaua”. Prim-ministrul s-a arătat mirat de refuzul administraţiei de la Tiraspol, menţionând că nu ştie care sunt motivele ce au stat la baza interdicţiei.
XS
SM
MD
LG