Linkuri accesibilitate

Trotuarele la cheremul zăpezilor


A fost odată ca niciodată, au fost ierni cînd Primăria capitalei nu se prea ocupa de curăţarea drumurilor şi trotuarelor, ierni cînd mersul pe jos era un fel de echilibristică periculoasă.

Acum e altfel. Şi suficient material antiderapant are Primăria, şi încrederea că zăpezile nu ne mai pot surprinde există, dar… este totuşi o mică problemă. Şeful Direcţiei Locative a declarat că – la venirea zăpezilor – vreo 40% din trotuare nu vor putea fi curăţate din cauza unor construcţii şi parcări lăbărţate pe domeniul public. Descoperind acest obstacol în calea curăţeniei, cinovnicii au realizat imediat şi faptul că unii dintre creatorii construcţiilor şi parcărilor nu au autorizaţii!

Aşadar, hoteli kak lucişe, a polucilosi kak vsegda. Ciudat şi miraculos e totuşi spaţiul în care trăim, stimaţi ascultători. Ca să realizezi existenţa unor construcţii şi parcări neautorizate pe trotuarele capitalei, trebuie să vrei să cureţi acele trotuare. Reiese că - în cazul în care primăria nu ar fi avut materialul derapant – ea nu ar fi descoperit nici parcările fără autorizaţie.

Dacă stau să mă gîndesc mai bine, a soluţiona la noi o problemă înseamnă de multe ori a scoate la iveală o altă problemă. Şi nu cumva încercarea de a soluţiona problema construcţiilor neautorizate de pe trotuare ar pune în lumină o problemă şi mai mare?

Altminteri nu ar trebui să existe nici o dilemă, după părerea mea. Să cureţe Direcţia Locativă trotuarele accesibile, iar cele 40 % rămase să le cureţe voiniceşte cei care le exploatează. Şi pe deasupra nici nu e sigur că simplii muritori vor putea trece prin locurile îngrădite cu sau fără autorizaţie.
XS
SM
MD
LG