Linkuri accesibilitate

Principatul Monaco


Principatul Monaco face parte din regiunea Alpes Maritimes, dar în același timp este o țară independentă, ceea ce face din el un oraș-țară. Spațiul pe care se întinde Monaco este mic de 202 ha, dar este deosebit de frumos și se desfășoară pe toată lungimea unei benzi costale de vreo 4 kilometri.

Un adevărat pămînt al culturii, Principatul este mereu plin de evenimente. Întotdeauna în efervescență artistică, Monaco este în perpetuă mișcare și ține fără a ceda vîrful afișelor. Primăvară, vară, toamnă sau iarnă, toate anotimpurile sunt frumoase aici.

Unul dintre evenimentele cele mai importante ale anului la Monaco este Balul Trandafirului, care a fost inițiat de Principesa Grace care ținea mereu să dea acestei seri o notă particulară prin asociarea balului de fiecare an cu o țară, cu un nume de trandafir.

Forumul Internațional de Cinema și Literatură, Balul Crucii Roșii, Festivalul Mondial al Teatrului de Amatori și multe alte evenimente nu ne lasă să ne plictisim anul în jur în acest oraș.

Și nopțile chiar sunt pline de evenimente. Viața nocturnă face parte integrantă din legenda Principatului. O noapte palpitantă, o noapte glamour, night-club sau o seară de gală, orice noapte la Monaco rămîne excepțională.

Principatul servește de asemenea în calitate de cadru și pentru diferite manifestații de prestigiu, printre care Marele Premiu de Automobile, Startul Turului de Franța și multe altele.

Monaco evocă un univers de vis și de prestigiu. Orașul excepțional, situat între mare și munte, grădinile încîntătoare, festivitățile culturale și sportive fac din acest loc destinația ideală pentru o escapadă în familie sau de unul singur.
XS
SM
MD
LG